…o experienta de neuitat! Asa as descrie eu tabara G.L.O.W. (Girls Leading Our World)…

Era vara anului 2003, cand s-a anuntat in liceu o tabara organizata in limba engleza pentru fete din toata tara. Nu conta liceul sau orasul de unde eram, doar ceea scriam pe foaia de aplicare. Ma atragea mult simpla idee de tabara in natura, vorbind toata ziua engleza cu voluntarii americani din Corpul Pacii. Si norocul meu a facut sa fiu selectata ca una dintre cele 30-40 de fete. Si asa a inceput experienta G.L.O.W. pentru mine!

Mi-a placut grozav de tare tabara G.L.O.W. la care am participat. Mi-au placut serile petrecute in jurul focului de tabara cantand cantece, prajind marshmellows cu bucati de ciocolata, sau spunand povesti de groaza. Mi-au placut fetele din tabara, excursiile in natura, jocurile de cunoastere si de echipa.

Mi-a placut timpul petrecut scriindu-mi gandurile in jurnal sau impletind “bratari ale prieteniei”. Mi-a placut sa ne vopsim tricourile primite din tabara si sa ne facem propriile masti cu forma fetei noastre. Mi-a placut energia pozitiva, starea de traire din plin a vietii, veselia din grup ce rasuna din fiecare colt al taberei. Mai mult, mi-a placut sentimentul pe care l-am deprins in aceasta tabara si pe care l-am purtat cu mine de atunci: increderea in mine si in ce pot sa realizez!

Am plecat din tabara si incercam sa ii explic bunicii si surorii mele ce experienta minunata am avut…si vorbeam in engleza J Am ajuns ca dupa tabara G.L.O.W., in clasa a X-a, sa tin ore de voluntariat la licee din oras alaturi de voluntari americani. Am organizat proiecte pentru comunitate (curatarea parcurilor din oras, seri de prezentari, etc) si am ajuns pana la finalul liceului sa devin membru fondator al primei mele organizatii non-guvernamentale.

Dar cel mai mult, mi-a placut impactul pe care l-am simtit dupa 7 ani, cand in 2010, am organizat pentru prima data, tabara G.L.O.W. pentru ca alte fete din Romania sa aiba parte de o experienta de neuitat!

Asa a fost pentru mine. Dupa 7 ani de la tabara in care eram o entuziasta participanta, am decis ca tot mai multe fete din Romania merita sa traiasca aceasta experienta .  Si astfel am inceput organizarea de tabere G.L.O.W. in Romania, alaturi de niste fete care mi-au devenit adevarate prietene.

Taberele G.L.O.W. sunt organizate in Romania inca din 1995. Acestea se desfasoara in limba engleza in vacanta de vara pentru liceenele din Romania. Scoala pentru Viata in parteneriat cu Corpul Pacii (Peace Corps) vor organiza in iunie-iulie 2011 doua astfel de tabere. Desi este o  tabara de vara, G.L.O.W. nu trebuie considerata drept o perioada de vacanta, cat o provocare spre a intelege ce te reprezinta si ceea înseamna sa fii femeie în societatea de azi. Fiecare zi de tabara cuprinde sesiuni interactive si activitati in natura de dimineata pana seara,  avand un program intens de dezvoltare personala.

Daca esti liceana, cu varsta intre 14 si 17 ani si iti doresti sa:

  • Devii lider in comunitatea ta
  • Afli mai multe despre egalitate de gen, stereotipuri, nutritie si educatie sexuala
  • Afli mai multe despre tine si despre calitatile tale
  • Iti dezvolti abilitati practice de munca in echipa, responsabilitate, comunicare, exprimare creativa prin jocuri, etc
  • Ai parte de o saptamana de tabara in natura (corturi, drumetii, jocuri, etc)
  • Coordonezi un proiect de voluntariat
  • Vorbesti limba engleza timp de 6 zile
  • Ai o experienta de tabara grozava

Atunci, tabara G.L.O.W. este pentru tine! Iti doresc o experienta de neuitat!

Pentru a vedea in imagini experienta G.L.O.W. din 2010 (organizata in colaborare cu Cercetasii Romaniei), acceseaza linkul: http://www.facebook.com/group.php?gid=126342784064772

Ale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *