Proiecte

incotro_big

Proiectul Incotro se adresează liceenilor din clasele X-XII şi îşi propune să susţină orientarea vocationala a acestora printr-un proces activ de autocunoastere si corelarea oportunităţilor existente cu ceea ce îi defineşte individual.

Cadrul proiectului este definit printr-un set de metode de educaţie non-formala, prin exercitii de grup si individuale, prin interactivitate intr-un cadru de învatare si descoperire.

Agenda proiectului se desfasoara pe parcursul a 2 zile pe baza unor sesiuni de invatare in grupuri de 6-10 elevi. Facilitata de un formator/ trainer, aceasta creaza un mediu deschis spre impartasire de idei si pareri proprii prin discuţii de grup şi analiză a orientarii vocationale. Specific proiectului este sesiunea INCOTRO care reuneste 5 oameni din comunitate ce si-au descoperit pasiunea pentru o anumită vocaţie care ii defineste.

Impartasind din experienta lor si raspunzand intrebarilor adresate de participanti, acestia sustin procesul de orientare vocatională aducand exemple practice. Participantii la acest proiect beneficiaza de conturarea mai clara a ceea ce ii defineste ca personalitate si de un cadru pentru descoperirea a ce-si doresc sa intreprinda pe viitor in viata.

Taberele „GLOW” (Girls leading our World) si TOBE (Teach Our Boys To Excel) reprezinta 6 zile de atelier de dezvoltare personala. Bazate pe principiile educatiei non-formale taberele sunt o experienta puternica de invatare pentru tinere participante respectiv tineri participanti intre 14 si 18 ani. Fiind sustinute de traineri americani ai organizatiei Corpului Pacii si de formatorii Asociatiei Scoala pentru Viata, taberele se desfasoara in limba engleza. Prin intermediul acestor sesiuni organizatorii doresc dezvoltarea abilitatilor de viata precum: auto-cunoastere , comunicare, lucru in echipa, responsabilitate personala si orientare spre solutii . Scopul final este de a forma tineri si tinere lideri din toata tara care impreuna sa constituie un nucleu pentru actiuni civice creative cu un impact durabil.

Train the Trainers (TTT) pentru GLOW (Girls Leading Our World) si TOBE (Teach Our Boys to Excel) este o conferinta de 2 zile organizata de Scoala pentru Viata in colaborarea cu Corpul Pacii Romania. Scopul acestei conferinte este sa dezvolte abilitati de facilitare pentru participanti, ca acestia la randul lor sa organizeze astfel de tabere pe viitor.

Calendarul evenimentelor.

De ce?
Dacă aveți alte întrebări legate de cine suntem, ce facem şi cum facem noi ceea ce facem.
Dacă vedeți cum v-ați putea implica ca şi voluntar în cadrul organizației.
Dacă ați avut o idee ingenioasă de proiect şi vreți să o împărtăşiți cu noi.
Dacă ne puteți ajuta cu orice fel de resurse, informații pentru a ne face proiectele şi mai de impact.

Contact

Sună-ne la:
0745-026963

Scrie-ne la:
contact@scoalapentruviata.ro

Oraşul:
Cluj-Napoca
Lasă-ne mesajul tău: