Internetul e un stil de viata. Te intalnesti cu prieteni fara sa iesi din casa sau fara sa te schimbi de pijama si afli toate noutatile fara sa te uiti la stiri. Tot ce faci intr-o zi poate fi online. Si odata ce e acolo, nu se mai intoarce.

Seara, desi somnoroasa, nu inchid laptopul pana nu mai verific o data „Top News”. Adorm cu gandul la pozele pe care le-am vazut in albumul unui coleg si la commenturile de la poza mea de profil. E foarte tare!!!

Dimineata, abia parca aud alarma…. ma tarasc cu ochii inchisi prin camera,  sar peste micul dejun ca sa imi verific mail-ul… Wow, 2 friend requests de azi noapte si inca 3 commenturi! Ma imbrac pe fuga si hopa la scoala.  Ce plictisitoare e profa! Abia rezist pana la sfarsitul orei sa imi iau telefonul si sa intru putin pe net. Cu chiu cu vai, trece si ziua de azi la liceu. In drum spre casa comentez pozele puse de colega de banca.

Decat sa dorm de amiază mai bine joc farmville. Offf, ar trebuie sa  citesc ceva pe maine. Imi pun status: “You had all weekend to do that homework!”- „Sorry i have a life!” E greu sa las calculatorul deoparte. Mai dau un facebook shuffle si gata, inchid. Citesc aproape 1 ora… mamaaaa ce performanta. Merit o pauza. Si mai stau pe net… putin, putin… ups, e deja tarziu!!! Ooooo maine iarasi scoala”

Sunt curioasa daca adolescentii de astazi chiar se regasesc in micul scenariu de mai sus. Ma bucur mult ca „pe vremea mea” nu eram atat de conectata la viata online. Sincera sa fiu, e greu sa fii adolescent in 2011. E greu, pentru ca ai atatea optiuni, pentru ca ai atatea decizii de luat in fiecare zi. Ce pot sa zic despre adolescenta mea e ca nu imi amintesc nimic virtual din ea. Toate amintirile mele sunt legate de eperiente reale, se emotii, de sentimente, de iesiri cu prietenii.

Cu gandul acesta in minte, si speriata putin de invazia lumii virtuale in viata mea, imi propun „O ZI FARA FACEBOOK”. Maine, 19.01.2011 va fi prima zi fara facebook din anul acesta, si sincera sa fiu, printre putinele zile fara facebook de cand mi-am facut cont.  Ziua de maine va fi doar despre experiente reale, palpabile, cu oameni reali J

O zi fara facebook, fericita!

Ilinca

PS: Inainte sa incep sa scriu articolul, am pierdut vreo 2 ore pe facebook… in tot acest timp mi-am spus: „E ok, e cercetare pentru articol” 😉

One response to “A day without facebook. O zi fara facebook.

  1. Complet de acord cu tine! 🙂
    Din pacate…facebook`ul a ajuns un mod de viata pentru multi dintre noi…si zic noi, pt ca fara sa vreau, facebook`ul a ajuns si pt mine o modalitate principala de pierdere a timpului ;))
    Nu sunt impotriva socializarii virtuale…consider ca ar trebui “consumat” cu moderatie…deci, “o zi fericita, fara facebook!” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *