Stiai ca:

  • Beatles, pana sa devina faimosi si sa isi lanseze primul hit, au avut deja 1200 de reprezentatii live pe scena, uneori, au ajungand sa sustina concerte care durau si 8 ore?
  • Mozart a inceput sa compuna muzica la varsta de 5 ani? La 8 ani, avea interpretari scenice atat la pian cat si la vioara. Pana la varsta de 21 de ani, Mozart avea  deja 18 ani de studiu alaturi de tatal sau, un faimos compozitor care era si profesor de pian.
  • Bill Gates, cand era licean, programa intre 20-30 de ore pe saptamana? In 1968, clubul din care facea parte mama lui a cumparat un calculator pentru liceul la care studia Bill Gates, aceasta fiind o oportunitate majora pe care el a transformat-o in sansa vietii sale.
  • Un studiu realizat de psihologi care au studiat muzicieni la Academia de Muzica din Berlin, in anii 1990, a delimitat oamenii care realizau: performanta de top(peste 10 000 ore de antrenament si exercitiu), performanta buna (peste 8000 de ore de antrenament si exercitii) si performanta sub medie (aproximativ 4000 ore de antrenament si exercitiu).

In studii privind performanta superioara realizata de compozitori, jucatori de baschet, scriitor, patinatori, pianisti, jucatori de sah, si altii, numarul magic de 10.000 ore de antrenament si exercitiu continua sa apara si sa fie mentionat. Ce e interesant legat de studiile privind performanta este ca nu s-au gasit exemple a oamenilor care erau „talente naturale” si au realizat performante extraordinare fara a investi o munca asidua in exercitiu si antrenament (McDonald, 2008).

Deseori presupunem ca artistii, interpretii sau oamenii cu performante excelente si de succes ajung acolo numai din cauza a ceea ce este in interiorul lor. Si totodata, deseori lumea crede ca talentul natural si inzestrarea dobandita din nastere este cheia succesului in viata.Totusi, multe studii dovedesc ca victoriile obtinute in viata sunt generate de propria munca si investitie in noi insine. Tu cat de mult investesti in tine pentru a fi excelent si pentru a avea succesul pe care ti-l doresti?

Pentru a sti daca ai succes in viata, cel mai bine ar fi sa definesti ce inseamna succesul si excelenta pentru tine, fara a considera ce spune lumea in general. Pentru ca in final, nu traiesti viata altcuiva, ci traiesti propria ta viata. Iar ca sa stii ce trebuie sa faci ca sa ai succes in viata si sa fii excelent, trebuie sa stii in primul rand ce inseamna acest lucru pentru tine.

Ce conteaza pentru tine?

Defineste ce conteaza pentru tine, iar apoi, transforma-l in realitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *