“Acest proiect m-a ajutat sa ma regasesc, sa imi infrunt temerile si sa devin un alt om.”

Incotro?

Zilnic aud cuvantul “incotro” de cateva zeci de ori. Il auzeam si inainte, si acum cativa ani, si acum cateva luni. In toamna aceasta e mai special si parca odata cu cele 3 sunete: “in-co-tro” aud un clopotel de pauza mare din liceu.

Incotro inseamna pentru noi, 13 formatori si peste 200 liceeni care au trecut prin proiect, o experienta de constuctie a propriului “eu”… constructie prin joc. E simplu. Cu cativa ani in urma, in liceu, pe buzele mele erau mereu intrebari despre “cine sunt eu”, “de ce sunt unic”, “ce as putea face in viitor”, “care sunt calitatile mele”… intrebari la care uneori stiam, alteori nu stiam cum sa imi gasesc raspunsurile. Proiectul Incotro exista tocmai pentru ca aceste intrebari (si multe altele) sunt caracteristice varstei tinerilor de liceu.

Liceul e etapa aceea din viata cand, pe de o parte, ai toate posibilitatile din lume si poti face orice si pe de alta parte ai vrea sa nu ai mai putine optiuni ca sa nu fii nevoit sa alegi :)) E minunat ca avem posibilitatea sa alegem pentru noi… si exact asta facem la Incotro. Invatam sa alegem in functie de autenticitatea noastra si de ceea ce ni se potriveste. Invatam ce inseamna responsabilitatea acestor decizii si cum putem sa le transformam in cele mai bune experiente.

In toamna aceasta, Incotro a ajuns in 4 orase din Romania si se pregateste sa ajunga in inca 2. Peste 200 de tineri au trecut deja prin aceasta experienta… pe multi altii ii asteapta pana la finele anului sau anul urmator.

Tu incotro?

Ilinca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *