In perioada 26 Iunie-2 Iulie si 10-16 Iulie, asociatia Scoala pentru Viata a organizat alaturi de Corpul Pacii doua tabere GLOW (Girls Leading Our World). Acestea au reunit 57 de adolescente, cu varsta intre 14 si 18 ani, din variate colturi ale tarii (Constanta, Cluj, Bucuresti, Bacau, Brasov, Iasi, Calarasi, Harghita, Valcea, Giurgiu, etc).

In cadrul acestor tabere, participantele au invatat sa comunice si sa lucreze in echipa, sa se cunoasca mai bine, sa discute si sa aprofundeze tematici despre rolul femeii in societate, nutritie, educatie sexuala, implicare in comunitate si voluntariat, planificarea si implementarea unui proiect propriu.

Aceste tabere s-au bucurat de prezenta a doua personalitati aparte:
Libby Gitenstein – sotia ambasadorului Statelor Unite ale Americii in Romania si
Sheila Crowley – Director Corpul Pacii in Romania.

Proiectele de comunitate implementate s-au concretizat in realizarea unei actiuni de curatare si intretinere a raului Trotus, precum si implicarea in comunitatea locala prin Scoala Sulta, realizarea de activitati de invatare prin joc cu elevii acesteia, amenajarea holului interior si realizarea unui mozaic la intrarea in scoala.

Participantele s-au declarat foarte multumite de tabara, recomandand aceasta experienta si altor adolescente din Romania:” GLOW camp a fost o experienta minunata pentru mine si sper ca si alte fete vor avea ocazia sa se bucure pe viitor de o asemenea tabara. Intr-o perioada scurta de timp, nu doar m-am simtit foarte bine, dar am avut si ocazia sa ajut comunitatea, sa invat mai multe despre mine si ceilalti. Am ramas impresionat de cat de mult ne-am imprietenit in numai o saptamana. Ne-a fost greu tuturor sa ne luam “La revedere”. Chiar mi-e dor de fete acum. Au fost minunate, prietenoase si m-au ajutat de fiecare data cand aveam nevoie. Voluntarii americani si formatorii romani au facut ca totul sa fie de interes pentru noi, fara griji, chiar perfect (Cristina Savulescu, Horezu, Jud. Valcea)”.

One response to “Taberele GLOW – Experiente de viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *