Suntem de parere ca educatia non-formala merita sa fie aplicata in scoala si nu numai. Astfel, am initiat un proiect alaturi de Corpul Pacii prin care ne-am propus sa invatam profesori si voluntari cum sa organizeze tabere pentru adolescenti, cum sa ii indemne pe acestia sa se implice in comunitate si cum sa ii faca sa invete lectii de viata (nu doar ceea ce invata la scoala) prin educatie non-formala.

Si cum altfel puteam face acest lucru, decat prin educatie non-formala cu profesorii si voluntarii? Pana la urma, educatia experentiala s-a dovedit a avea impactul pe care ni l-am dorit in participantii de la Train the Trainers (TTT) pentru GLOW (Girls Leading Our World) si TOBE (Teach Our Boys to Excel).

Lasam video-ul urmator sa arate mai mult decat am fi putut noi exprima in cuvinte – cum s-a desfasurat o conferinta de educatie non-formala pentru “oameni mari”:


Scopul acestei conferinte a fost sa dezvolte abilitati de facilitare pentru participanti, ca acestia la randul lor sa organizeze astfel proiecte de tineret pentru viitor, cu precadere tabere GLOW si TOBE si / sau proiecte corelate sau similare.

Tabere GLOW si TOBE sunt programe de educatie nonformale dezvoltate de Corpul Pacii Romania si profesori / colaborator in anii ’90 pentru a dezvolta tinerilor abilitati de Leadership, Munca in echipa, Identitate de gen, Educatie sexuala si alte abilitati de viata. Cititi articolele blogului nostru pentru a vedea exact ce inseamna aceste tabere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *